wtorek, 7 października 2014

Czarno-biały duet czyli wegański twarożek waniliowy z waflami orzechowo czekoladowymi

                                           


                 Zainteresowała mnie akcja -konkurs firmy Felix ponieważ zepsuł mi się właśnie blender kielichowy i nie mogę robić jogurtów wegańskich dla moich alergików i bardzo przydał by nam się taki blender kielichowy! Tak więc dołączam przepis. 


 









Twarożek waniliowy

4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
Spora garść migdałów
4 łyżeczki cukru z naturalną wanilią
2 łyżki syropu z agawy

Obrane ze skórki migdały namaczamy na noc. Migdały i kaszę blendujemy na gładką masę, jeżeli 

będzie mocno gęsta dodajemy mleczka kokosowego , dodajemy cukier i syrop z agawy i blenderujemy na gładką masę.



Wefle orzechowo - czekoladowe

200 g gorzkiej czekolady
4 łyżki tłuszczu z mleka kokosowego
Garść mieszanki orzechów Felix

Czekoladę rozpuścić razem z mlekiem kokosowym, wylać na papier do pieczenia i posypać 
orzechami, zostawić aż ostygnie i stwardnieje. Połamać namaczać w serku i zajadać.
przepisy kulinarne

Popołudnie z Felixem

                       

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz