niedziela, 2 marca 2014

                                       Pasta z czerwonej fasoli i pieczonych buraków

Zainspirowana pastami do chleba z bloggu jadłonomia.com postanowiłam zrobić pastę z fasoli białej i chrzanu. Jednak miałam upieczone buraki i pomyślałam że kolorystycznie będą współgrać nie z białą fasolą a z czerwoną. Pasta przepyszna więc jeśli macie ochotę to zróbcie pastę według przepisu Marty z http://www.jadlonomia.com/search?q=+Pasta+z+białej+fasoli+z+chrzanem  albo według mojeg przepisu. Smacznego?
                

 Puszka czerwonej fasoli, odcedzonej i opłukanej
2 małe pieczone buraki
Łyżeczka majeranku
Kopiasta łyżka dobrego chrzanu
Łyżeczka tymianku
Sól i pieprz do smaku

Z solą uważajcie ponieważ fasola z puszki już jest lekko słona więc radzę próbować zanim osolicie.
Wszystkie składniki blendujemy i jest gotowa pasta do chleba.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz