czwartek, 8 maja 2014

Ryżowo-kokosowe wegańskie bezglutenowe naleśniki


     Co robi Matka-wariatka kiedy tropi na co jest uczulone jej dziecię i musi zachować dietę monotematyczną? No kombinuje co zamiast ryżu z jabłkiem podać na kolację. No i tak powstały naleśniki ryżowo kokosowe! Efekt! Starszy zjadł 6 naleśnikó co nie często się zdarza w Jego wypadku a Mały 2 naleśniki! Czyli pełen sukces! Właśnie śledzimy co też może uczulać młodszego Synka! Czyli powtórka z rozrywki. Zapisywanie co jadł i po czym wychodzi uczulenie. Niestety jak na razie niektóre produkty niestety nie pokrywają się z dietą starszego Syna więc tym sposobem ostatnio przygotowywałam 3 kolacje! Ciekawe co będzie dalej!

Przepis
2/3 szklanki (200ml szklanka) soku jabłkowego
165 ml mleka kokosowego
165 ml wody gazowanej
1,5 szklanki mąki ryżowej
3 kopiaste łyżki skrobii ziemnkiaczanej
2 łyżki oleju kokosowego

Wszystkie składniki miksujemy, odstawiamy na ok 15 min przykrywając ściereczką. Po tym czasie smażymy na patelni na oleju u nas kokosowy. Nie smażmy naleśników na mocno brązowy kolor bo są twarde mocno wtedy. Naleśniki nie są pulchne raczej bardziej chrupiące!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz