http://foodmania-przepisy.blogspot.com/search/label/KONKURS
1 szklanka drobnej białej fasolki
20 daktyli firmy Green Essence
100 g gorzkiej czekolady
2 spore łyżki śmietanki kokosowej
Wiórki kokosowe firmy Green Essence ,kolorowa posypka, orzechy
Fasolę namaczamy na ok 8 godz. Gotujemy w tej samej wodzie bez dodatku soli. Kiedy będzie miękka odcedzamy, przestudzamy i jeszcze ciepłą nie gorącą blendujemy. Daktyle namaczamy we wrzątku na 15 min. Dodajemy połamaną czekoladę ,daktyle i śmietankę kokosową do ciepłej fasolki i blendujemy na gładką masę. Formujemy kuleczki obtaczmy w wiórkach, posypce lub orzechach. Odstawiamy do lodówki. Można nadziać na patyczki i zrobić lizaki.
urocze słodkości :)
OdpowiedzUsuńzachęcam do wzięcia udziału w konkursie http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/04/konkurs-majowka-z-owocowym-rajem.html