środa, 29 kwietnia 2015

Czekoladowe praliny z fasoli

              Pyyyyyyyszne, kremowe, mocno czekoladowe, nisko kaloryczne, prawie bez cukru same zalety , mają tylko jedną wadę w dziwny sposób szybko znikają :) . Nie mówcie dzieciom z czego są zrobione bo powiedzą bleeee fasola! Dajcie im spróbować i zrobią mmmmm pycha! Produkty Green Essence pochodzą ze sklepu Owocowy Raj. Przepis bierze udział w konkursie " Majówka z Owocowym Rajem"
http://foodmania-przepisy.blogspot.com/search/label/KONKURS
                                                  

1 szklanka drobnej białej fasolki
20 daktyli firmy Green Essence
100 g gorzkiej czekolady
2 spore łyżki śmietanki kokosowej 
Wiórki kokosowe firmy Green Essence ,kolorowa posypka, orzechy

Fasolę namaczamy na ok 8 godz. Gotujemy w tej samej wodzie bez dodatku soli. Kiedy będzie miękka odcedzamy, przestudzamy i jeszcze ciepłą nie gorącą blendujemy. Daktyle namaczamy we wrzątku na 15 min. Dodajemy połamaną czekoladę ,daktyle i śmietankę kokosową do ciepłej fasolki i blendujemy na gładką masę. Formujemy kuleczki obtaczmy w wiórkach, posypce lub orzechach. Odstawiamy do lodówki. Można nadziać na patyczki i zrobić lizaki.



1 komentarz:

  1. urocze słodkości :)

    zachęcam do wzięcia udziału w konkursie http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/04/konkurs-majowka-z-owocowym-rajem.html

    OdpowiedzUsuń